gezonde kipburger

Gezonde kipburger

Je hebt héle ongezonde burgers en je hebt burgers die een stuk minder ongezond zijn. Zeker als je weinig zin hebt om te koken, is een burger een lekker alternatief. Wij eten best vaak burgers, maar gelukkig maken we ze altijd zelf. Zo weet je precies wat erin zit, kun je variëren tussen vlees en vega(n) opties, en bepaal je zelf hoelang je in de keuken wilt staan. Deze gezonde kipburger is in ongeveer 15 minuten klaar. Dat is snel en makkelijk, toch?

Gelukkig is zijn de burgers ook heel makkelijk glutenvrij te maken. Het enige dat je hoeft te doen, is glutenvrije (hamburger)broodjes te gebruiken. Gelukkig zijn die tegenwoordig eigenlijk in iedere supermarkt wel te vinden.

gezonde kipburgers

gezonde kipburgers

gezonde kipburgers

gezonde kipburgers

Bij de kipburger maakte ik een simpele yoghurtsaus. Het lijkt natuurlijk wat op de Griekse tzatziki, alleen is deze versie een stukje makkelijker. Je bent in een minuutje klaar! Het is overigens een heel lekker sausje om bijvoorbeeld in de zomer bij een barbecue op tafel te zetten. Fris en gezond!

Ben jij ook zo gek op burgers? Hoe maak jij ze het liefst?

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 300 gram kipgehakt
  • ca. 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 rode ui
  • halve komkommer
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dille
  • rucola
  • ca. 10 cherrytomaatjes
  • 40 gram feta
  • 4 broodjes

En hoe maak je het?

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg ze toe aan het kipgehakt, samen met een halve theelepel knoflookpoeder (de andere halve theelepel is voor de yoghurtsaus) en komijnpoeder. Meng het gehakt goed en verdeel in 4 porties.
  2. Vorm de 4 delen gehakt tot platte burgers. Bak ze in ongeveer 8 minuten gaar in de pan, aan beide zijden.
  3. Ondertussen maak je de yoghurtsaus (tzatziki). Rasp ongeveer de helft van de komkommer door de Griekse yoghurt. Doe er nu de andere halve theelepel knoflookpoeder doorheen en ook de theelepel dille. Meng goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. De rest van de komkommer schaaf je in plakken. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en verdeel door de rucola.
  5. Snijd de broodjes open en besmeer met yoghurtsaus. Leg er een paar plakjes komkommer op en eventueel wat cherrytomaatjes. Leg er nu de kipburger op, garneer met feta en rucola. De rest van de rucola en komkommer verdeel je over het bord.
  6. Enjoy!
gezonde kipburgers

gezonde kipburgers

Er is 1 reactie op Gezonde kipburger

  1. Youri bakker
    28 april 2018 at 19:16 (7 maanden ago)

    Ik ben dol op kip en dol op burgers. Dit recept ga ik zeker proberen. Erg leuk om het door te lezen ook

    Beantwoorden

Geef een reactie