glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Oh, deze chocoladetaart is je nieuwe favoriet! Het is werkelijk een heerlijke taart: romig, rijk van smaak en gewoon VET lekker. Daarnaast is het ook nog eens een glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart. Mooi meegenomen! En je maakt ‘m binnen een kwartiertje, dus ik weet zeker dat het voor iedereen een makkelijk receptje is!

Ziet ‘ie er niet héérlijk uit? Het recept heb ik trouwens van de fabeltastische Claartje, die je vast kent van Foodness.nl. Claartje heeft altijd heerlijke recepten, net een beetje gezonder, maar vooral gewoon heel lekker. Want van het leven moet je genieten! Het is best een vullend taartje, dus een klein puntje is meer dan genoeg. In totaal heb ik zo’n 10 punten uit de taart gehaald. Mijn collega’s op kantoor hebben er enorm van gesmuld; ze vonden ‘m super lekker!

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Hoef je niet glutenvrij te eten? Je kunt altijd een ander type meel gebruiken, zoals speltmeel of volkorenmeel. Gebruik dan ongeveer een dubbele hoeveelheid, zo’n 120 gram.

Ik hoop dat jullie net zo van deze glutenvrije chocoladetaart genieten als ik!

Wat heb je nodig?
Voor een springvorm van ca. 18-20cm

  • 65 gram kokosmeel
  • 60 milliliter kokosolie
  • 2 eetlepels honing (ca. 35 gram)
  • 4 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram pure chocolade (lactosevrij)
  • 150 gram kokosmelk

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden

  1. Meng in een kom de kokosmeel met bakpoeder, kaneel, zout en cacao. Voeg dan de eieren, honing, vanille extract en kokosolie toe en mix tot een egaal beslag.
  2. Vet de springvorm in met wat kokosolie en stort het beslag erin.
  3. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
  4. Terwijl de taart afkoelt, kun je vast beginnen met het smelten van de chocolade. Meng dit met de kokosmelk en laat het wat afkoelen. Als het iets is opgestijfd, glazuur je de taart met de chocoladefrosting.
  5. Enjoy!
glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Er zijn 6 reacties op Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

    • Focus on Foodies
      4 augustus 2017 at 19:06 (4 maanden ago)

      Dankjewel Justin :D! Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  1. Lucy Luttikholt-Kolkman
    4 augustus 2017 at 18:28 (4 maanden ago)

    Wat ik vaak jammer vind is, dat er wel staat hoeveel tijd maar niet bij staat op hoeveel graden je moet bakken?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      4 augustus 2017 at 19:05 (4 maanden ago)

      Hi Lucy,
      Staat er altijd bij hoor. Net onder ‘Hoe maak je het?’. :-) Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Hetty
    10 augustus 2017 at 07:43 (4 maanden ago)

    Kan deze taart ook worden ingevroren, eventueel zonder de chocolade glazuur?

    Beantwoorden
  3. ammie
    28 oktober 2017 at 01:28 (2 maanden ago)

    chocola altijd goed ! lijkt me super!

    Beantwoorden

Geef een reactie