gezonde quesedilla

Quesedilla met cottage cheese

Deze quesedilla met cottage cheese is een stuk slanker dan de standaard versie met een flinke portie belegen kaas. Ze zijn daarnaast heel snel klaar. Het enige dat je even hoeft te doen is de de groenten snijden en aanbakken in de pan. De rest doet de grill voor je! Voor mij een ideaal receptje na een lange werkdag, bomvol groenten. Snel, lekker en goed voor je!

Je kunt qua groenten natuurlijk heel gemakkelijk varieren. Het zal je bijvoorbeeld verbazen hoe lekker het is om gekookte of gestoomde broccoli te gebruiken. Of wat artisjokharten. Net wat je zelf lekker vindt! Gebruik de glutenvrije of volkoren wraps en de cottage cheese dan gewoon als basis en wissel de groenten af. Zo zijn de quesedillas iedere keer toch nét wat anders ;-)!

Vegetarische quesedilla met cottage cheese

Vegetarische quesedilla met cottage cheese

Vegetarische quesedilla met cottage cheese

Vegetarische quesedilla met cottage cheese

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen

  • 4 grote of 8 kleine meergranen wraps
  • 200 gram cottage cheese
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 theelepel oregano

En hoe maak je het?

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Snijd ook de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Snipper de rode ui.
  2. Fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak dit ongeveer 6-7 minuten. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Besmeer de wrap met cottage cheese. Verdeel de tomaatjes erover. Daarna verdeel je er groenten overheen. Beleg met een tweede wrap.
  4. Bak de wraps nu in de grillpan of in een contactgrill. Enjoy!
gezonde quesedilla

quesedilla met cottage cheese

Geef een reactie