ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel met pesto

Ovenschotels zijn perfecte gerechten voor het herfst- en winterseizoen. Deze ravioli ovenschotel met pesto vergt niet zoveel voorbereiding en terwijl de schotel in de oven gaat, kruip jij vast lekker onder je dekentje ;-)! Of zet vast de kaarsjes aan in huis, extra gezellig! Met een klein half uurtje staat je ovenschotel op tafel en dat is extra fijn na een dag werken.

Wist je dat er meerdere supermarkten zijn met verse glutenvrije ravioli in het koelschap? Super handig! Zelf ravioli maken is namelijk best een tijdrovend klusje en een goed glutenvrij deeg maken is ook nog eens behoorlijk moeilijk. Maar je koopt glutenvrije ravioli dus gewoon bij de supermarkt. Handig he! Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ ravioli kopen als je niet glutenvrij eet. Hoe dan ook smaakt deze ravioli ovenschotel te gek!

ravioli ovenschotel

ravioli ovenschotel

ravioli ovenschotel

ravioli ovenschotel

Je kunt ook heel gemakkelijk een vegan variant maken van deze ravioli ovenschotel. Laat de pesto weg of maak een plantaardige pesto. Gebruik vegan kaas of laat ook de geraspte kaas weg. Vegan kaas kun je onder andere kopen bij Ekoplaza.

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

  • 250 gram (glutenvrije) ravioli
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 theelepels pesto
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • snuf zout en peper
  • optioneel: 50 gram geraspte kaas

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Kook de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking (ca 6-8 minuten)
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Fruit de ui met wat olie aan in de pan. Voeg de paprikablokjes toe. Bak ongeveer 5 minuten.
  3. Ondertussen snijd je de cherry tomaatjes in kwartjes.
  4. Doe de kookroom en pesto in de pan bij de paprika. Voeg kort de cherry tomaatjes toe. Doe de ravioli erbij en breng op smaak met zout en peper.
  5. Nu doe je alles in de ovenschaal. Garneer eventueel met geraspte kaas en bak in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin in de oven. Enjoy!
vegetarische ravioli ovenschotel

vegetarische ravioli ovenschotel

Geef een reactie