Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie! Met het recept voor dit suikervrij bananenbrood met speculaas heb je daarnaast een extra lekkere winterse variant ;-). Het bananenbrood is suikervrij én glutenvrij!
Recept
Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor ca. 12 plakjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Bananenbrood is ook nog eens de meest handige oplossing voor de overrijpe bananen in je fruitschaal. Als je denkt; deze bananen zijn echt te bruin om nog op te eten, maak je er gewoon bananenbrood van. No waste! Vervolgens verpak je de plakjes bananenbrood per stuk in de diepvries en neem je er eentje mee naar je werk of naar je studie. Ideaal als tussendoortje :-). Het voelt als snoepen, maar het is hartstikke gezond!
Grappig genoeg voegde ik vroeger altijd wel een beetje honing of gehakte dadels aan mijn bananenbrood toe om het te zoeten. Dit keer dacht ik: 3 grote, overrijpe bananen, die moeten toch van zichzelf al zoet genoeg zijn? Dus experimenteerde ik dit keer zonder toevoeging van extra (natuurlijke) zoetmiddelen. De smaak bleek hartstikke lekker! Totaal geen dadels of honing nodig dus ;-)!