Recepten Tussendoor Suikervrij

Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie! Met het recept voor dit suikervrij bananenbrood met speculaas heb je daarnaast een extra lekkere winterse variant ;-). Het bananenbrood is suikervrij én glutenvrij!

 

Cookinglife Foodies
Suikervrij bananenbrood met speculaas

Recept

Suikervrij bananenbrood met speculaas

Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 12 plakjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totaal 1 uur 0 min

Ingrediënten

  • 160 gram amandelmeel
  • 3 rijpe bananen (groot, anders 4 kleine)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Hoe maak je suikervrij bananenbrood met speculaas?

    Verwarm de oven voor op 190 graden
  1. Meng eerst de droge ingredienten: amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de gekluste eieren met geprakte bananen en vanille extract. Meng het meel met de eieren en bananen.
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het mengsel hierin.
  3. Zet in de oven en bak 50 minuten op 190 graden.
  4. Snijd het bananenbrood in plakjes als het is afgekoeld. Je kunt ze dan per stuk verpakken en in de vriezer bewaren.

Bananenbrood is ook nog eens de meest handige oplossing voor de overrijpe bananen in je fruitschaal. Als je denkt; deze bananen zijn echt te bruin om nog op te eten, maak je er gewoon bananenbrood van. No waste! Vervolgens verpak je de plakjes bananenbrood per stuk in de diepvries en neem je er eentje mee naar je werk of naar je studie. Ideaal als tussendoortje :-). Het voelt als snoepen, maar het is hartstikke gezond!

Grappig genoeg voegde ik vroeger altijd wel een beetje honing of gehakte dadels aan mijn bananenbrood toe om het te zoeten. Dit keer dacht ik: 3 grote, overrijpe bananen, die moeten toch van zichzelf al zoet genoeg zijn? Dus experimenteerde ik dit keer zonder toevoeging van extra (natuurlijke) zoetmiddelen. De smaak bleek hartstikke lekker! Totaal geen dadels of honing nodig dus ;-)!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.