Dit taartje is perfect om te maken voor het heilige avondje op 5 december. Ook heerlijk trouwens voor de maanden daarna. Wat zeg ik, eigenlijk het hele jaar door lekker! Maar natuurlijk wel nét even leuker met Sinterklaas. Deze taart met speculaas en chocola is onwijs makkelijk om te maken. Doordat je er punten uit kunt snijden, is het een leuke taart om te serveren als er bezoek is of eet ‘m lekker bij de koffie.
Recept
Een taart is altijd feestelijk, Sinterklaas wordt nog leuker met deze speculaastaart!
Gang | Gebak |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 punten |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Een taart is net iets leuker om te serveren dan standaard een bak pepernoten op tafel te zetten, toch? Het kan natuurlijk ook allebei, maar maak dan wel zelf pepernoten, die zijn écht lekkerder! Wat betreft deze speculaastaart. Het recept ben ik tegengekomen bij een medeblogger en ik heb het aangepast naar mijn eigen smaak en stijli. Zo voegde ik wat kaneel toe en heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt en de hoeveelheid iets verminderd. Bedankt weer voor de inspiratie, Reny!
Voor een glutenvrije speculaastaart vervang je het speltmeel uit dit recept door evenveel glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Je kunt het bakpoeder dan weglaten. Heb je een allergie voor noten? Laat dan de versiering van amandelen weg. Je kunt eventueel wat extra chocolade gebruiken om te garneren, of wat geraspte kokos.