speculaas-taart

Taart met speculaas en chocola

Dit taartje is perfect om te maken voor het heilige avondje op 5 december. Ook perfect trouwens voor de maanden daarna. Wat zeg ik, eigenlijk het hele jaar door lekker! Maar natuurlijk wel nét even leuker met Sinterklaas. Deze taart met speculaas en chocola is onwijs makkelijk om te maken. Doordat je er punten uit kunt snijden, is het een leuke taart om te serveren als er bezoek is of eet ‘m lekker bij de koffie.

Net iets leuker om te serveren dan standaard een bak pepernoten op tafel te zetten, toch? Het kan natuurlijk ook allebei, maar maak dan wel zelf pepernoten; die zijn écht lekkerder! Zoals zo vaak, wist Mind Your Feed me te verleiden tot het maken van deze speculaastaart. Ik paste het recept iets aan; zo voegde ik wat kaneel toe en heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt en de hoeveelheid iets verminderd. Bedankt weer voor de inspiratie, Reny!

Voor een glutenvrije speculaastaart vervang je het speltmeel uit dit recept door evenveel glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Je kunt het bakpoeder dan weglaten. Heb je een allergie voor noten? Laat dan de versiering van amandelen weg. Je kunt eventueel wat extra chocolade gebruiken om te garneren, of wat geraspte kokos.

speculaastaart met chocola

speculaastaart met chocola

speculaastaart met chocola

speculaastaart met chocola

Wat heb je nodig?
Voor een taartvorm van 18cm 

  • 75 gram havermeel
  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 40 gram honing
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 8 gram speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • evt. amandelen of amandelschaafsel om te garneren

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Meng het havermeel met speltmeel (je kunt ook havermout 1 minuut in de blender doen, dan heb je ook havermeel). Doe hierbij de speculaaskruiden, kaneel en het bakpoeder.
  2. Meng in een andere kom de yoghurt met eieren, honing en kokosbloesemsuiker.
  3. Voeg de droge en natte ingredienten dan samen en meng tot een glad beslag.
  4. Hak de chocolade in grove stukken en lepel dit door het beslag.
  5. Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Verdeel het beslag over de taartvorm. Garneer met de overgebleven chocolade en amandel(schaafsel)en en bak in 25-30 minuten gaar in de oven.

Geef een reactie