De Sinterklaas periode. Niets is moeilijker dan door de supermarkt lopen en links en rechts van die reclamezuilen vol pepernoten, speculaasbrokken of marsepein te moeten omzeilen. Tenzij je zelf een recept hebt voor speculaas muffins, die niet alleen net zo lekker zijn als wat je in de winkel koopt, maar ook nog eens veel gezonder. Deze tarwevrije speculaas muffins zonder geraffineerde suiker zijn simpel en snel te maken; in minder dan een half uur staan ze voor je neus af te koelen.
Recept
Kom de sinterklaasperiode goed door met deze heerlijke speculaas muffins. Ze zijn tarwe- en lactosevrij en eenvoudig glutenvrij te maken. Iedereen zal er van smullen!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 12 stuks |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 18 min |
Totaal | 28 min |
Ze zijn overigens niet standaard glutenvrij, wel tarwevrij. Wil je een glutenvrije variant maken? Gebruik dan simpelweg alleen amandelmeel, of 150 gram amandelmeel en 50 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel. En heb je geen stevia in huis, dan kun je dit weglaten en iets meer kokosbloesemsuiker toevoegen (85 gram in plaats van 60).
Ik maakte een hele lading van deze muffins (je maakt er een stuk of 12 met dit recept) voor onze housewarming vorige week en ze vielen zeer goed in de smaak! Zeker de speculaas smaak vonden mijn vrienden geslaagd en bijzonder om in muffins te proeven. Het zijn dan ook super leuke muffins om tijdens het Sinterklaas vieren op tafel te zetten. Ze zijn suikervrij, tarwevrij, lactosevrij en eventueel glutenvrij te maken, dus bijna iedereen zal er van kunnen genieten!
Als je ze in een luchtdichte trommel bewaard zijn ze ongeveer 3 dagen houdbaar, maar daarna vond ik ze echt wat aan de droge kant. Maar probeer ze maar eens meer dan 3 dagen te beschermen; daar zijn ze veel te lekker voor ;-).