Hoofdgerechten Vegan Vegetarisch Salades

Een makkelijke maaltijd op tafel zetten na je werk blijft soms best een opgave. Ik merk het zelf ook; na een lange werkdag heb je weinig zin om nog uitgebreid in de keuken te staan. Nog een uur staan koken is gewoon niet iets waar je dan naar uit kijkt. En waarschijnlijk wil je ‘s avonds ook nog andere dingen doen; lekker sporten of naar vrienden. Deze vegan poké bowl met quinoa, mango, avocado en komkommer is een uitkomst. Niet alleen is het snel klaar te maken, het is ook nog eens hartstikke gezond.

Cookinglife Foodies
Vegan poké bowl met quinoa, mango en avocado

Recept

Vegan poké bowl met quinoa, mango en avocado

Cookinglife Foodies deelt graag dit recept dat gezond is, makkelijk klaar te maken en ook nog eens super lekker! Variëren is net zo makkelijk.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 35 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 75 gram quinoa
  • 75 gram mango
  • Een flinke hand geroosterde kikkererwten
  • Een stuk komkommer
  • halve avocado
  • handje sla
  • handje zonnebloempitten
  • sojasaus

Hoe maak je een vegan poké bowl met quinoa, mango en avocado?

  1. Rooster de kikkererwten in de oven: ongeveer 30 minuten op 200 graden. Doe er eventueel wat paprikakruiden doorheen en een beetje komijnpoeder.
  2. Kook ondertussen de quinoa.
  3. Snijd de mango en komkommer in blokjes. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Doe de quinoa in een kom en voeg de overige ingredienten toe. Verdeel dit in ‘vakjes’, dus de mango aan 1 kant, de kikkererwten, komkommer, avocado en sla aan de andere kanten. Garneer met zonnebloempitten en een scheutje sojasaus.
  5. Enjoy!

Het recept voor deze vegan poké bowl komt van Emmeke, van foodiesatwork.nl. Kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken voor lekkere én gezonde maaltijden? Neem dan zeker even een kijkje op haar site. Emmeke heeft heerlijke salade recepten en genoeg keuze uit vegetarische recepten.

En ben je niet zo’n fan van de mango? Je kunt de mango natuurlijk altijd vervangen, bijvoorbeeld door fijngesneden wortel, of plakjes radijs. Ook lekker: gegrilde aubergine, voor een mediterraans tintje.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.