Vegan pokebowl met quinoa mango en avocado

Vegan poké bowl met quinoa, mango en avocado

Een makkelijke maaltijd op tafel zetten na je werk blijft soms best een opgave. Ik merk het zelf ook; na een lange werkdag heb je weinig zin om nog uitgebreid in de keuken te staan. Nog een uur staan koken is gewoon niet iets waar je dan naar uit kijkt. En waarschijnlijk wil je ’s avonds ook nog andere dingen doen; lekker sporten of naar vrienden. Deze vegan poké bowl met quinoa, mango, avocado en komkommer is een uitkomst. Niet alleen is het snel klaar te maken, het is ook nog eens hartstikke gezond.

Het recept voor deze vegan poké bowl komt van Emmeke, van foodiesatwork.nl. Kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken voor lekkere én gezonde maaltijden? Neem dan zeker even een kijkje op haar site. Emmeke heeft heerlijke salade recepten en genoeg keuze uit vegetarische recepten.

Vegan pokebowl met quinoa mango en avocado

Vegan pokebowl met quinoa mango en avocado (foto: Foodies at work)

En ben je niet zo’n fan van de mango? Je kunt de mango natuurlijk altijd vervangen, bijvoorbeeld door fijngesneden wortel, of plakjes radijs. Ook lekker: gegrilde aubergine, voor een mediterraans tintje.

Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon

  • 75 gram quinoa
  • 75 gram mango
  • Een flinke hand geroosterde kikkererwten
  • Een stuk komkommer
  • halve avocado
  • handje sla
  • handje zonnebloempitten
  • sojasaus

En hoe maak je het?

  1. Rooster de kikkererwten in de oven: ongeveer 30 minuten op 200 graden. Doe er eventueel wat paprikakruiden doorheen en een beetje komijnpoeder.
  2. Kook ondertussen de quinoa.
  3. Snijd de mango en komkommer in blokjes. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Doe de quinoa in een kom en voeg de overige ingredienten toe. Verdeel dit in ‘vakjes’, dus de mango aan 1 kant, de kikkererwten, komkommer, avocado en sla aan de andere kanten. Garneer met zonnebloempitten en een scheutje sojasaus.
  5. Enjoy!
Vegan pokebowl met quinoa

Vegan pokebowl met quinoa (foto: Foodies at work)

Geef een reactie