melanzane wraps

Vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

Niks lekkerder dan de échte Italiaanse melanzane parmigiana, een ovenschotel met aubergine en een flinke lading kaas. Helaas niet mega gezond en je staat ook wel even in de keuken om een goede melanzane parmigiana klaar te maken. Na een lange werkdag niet echt iets waar ik nog zin in heb. Daarom zijn deze vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus een super lekker alternatief!

Het recept komt van de 5 or less serie van Chickslovefood, recepten die maximaal 5 ingredienten bevatten. Sowieso dus al niet al te ingewikkeld en dat is fijn voor doordeweeks. De smaak van geroosterde aubergine en tomatensaus is echt een hemelse combi en daardoor heeft het heel wat wel van melanzane parmigiana. Maar dan gemakkelijk ;-)!

vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

Je kunt natuurlijk ook altijd wat verse kruiden toevoegen om nóg meer smaak aan de wraps te geven. Lekker hierbij is bijvoorbeeld wat rozemarijn, tijm, oregano en basilicum. Het liefst vers (meer smaak), maar gedroogd kan zeker ’s winters ook altijd.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 handjes rucola
  • 4 wraps
  • 1 pakje passata
  • 2 handjes geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180.

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en grill ongeveer 20-30 minuten in de oven. Je kunt de aubergines natuurlijk ook in een pan grillen.
  2. Besmeer de wraps met passata en strooi er wat geraspte kaas overheen. Als de aubergine plakken klaar zijn, leg je deze op de wrap. Nu nog een beetje kaas, wat rucola, peper en zout en rol de wraps dan op.
  3. Prik er een prikkertje doorheen en klaar zijn je vegetarische wraps!
vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

Geef een reactie