zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is hemels. De smaken zijn veel lekkerder dan van de kruidenboter uit de supermarkt. En je kunt zelf naar smaak wat extra knoflook of juist extra kruiden toevoegen. Je bepaalt zelf wat er in je kruidenboter zit en alle ingredienten zijn helemaal vers. Extra lekker toch?

zelf kruidenboter maken

zelf kruidenboter maken

zelf kruidenboter maken

zelf kruidenboter maken

Heb je liever geen grote plakken kruidenboter, maar kleine toefjes? Geen probleem! Als je de kruidenboter hebt klaar gemaakt, doe je dit in een spuitzak. Spuit er kleine bergjes van op een bord of bakplaat (met papier) en laat hard worden in de koelkast. Leuk voor een etentje!

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje ongezouten roomboter
  • verse kruiden: een handje bieslook, peterselie en dille (naar smaak)
  • sap van halve citroen
  • 3 teentjes knoflook
  •  zout en peper

En hoe maak je het?

Nogmaals, dit recept kun je helemaal afstemmen op wat jij lekker vindt. Gek op bieslook? Dan voeg je wat extra toe :-) Of juist wat extra knoflook ;-)!

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen (10 minuten uit de koelkast).
  2. Was de bieslook, peterselie en dille schoon en hak fijn. Je kunt dit ook met een foodprocessor doen.
  3. Pers de citroen uit, je hebt ongeveer een halve citroen nodig.
  4. Pers de knoflookteentjes en meng dit nu met de kruiden door de kruidenboter heen. Je kunt dit met een vork doen, of in de foodprocessor. Voeg wat peper en zout toe en proef even. Vind je dat er nog extra knoflook of kruiden bij moeten? Doe dit er dan nog bij.
  5. Leg een stukje keukenfolie op het aanrecht en verdeel de boter hierover. Vouw dit en draai de zijkanten op alsof het toffee’s zijn, zodat de boter een mooie ronde vorm krijgt. Laat dit nu hard worden in de koelkast en snijd voor serveren in plakken.
zelf kruidenboter maken

zelf kruidenboter maken

Geef een reactie