Het kon natuurlijk niet uitblijven, een recept voor glutenvrije speculaasbrokken. Zo richting Sinterklaas, of eigenlijk al in september, liggen de winkels weer vol met allerlei lekkers. Voor de meeste lekkernijen staan er nu al wel receptjes online, bijv. marsepein, gevuld speculaas, glutenvrije pepernoten, chocolade pepernoten, taai taai, etc. En de meeste zijn vrij van geraffineerde suikers, waardoor je min of meer verantwoord de feestdagen doorkomt.
Recept
Ben jij ook zo gek op alle lekkernijen met speculaas? Met deze speculaasbrokken kun je stiekem wat meer snoepen zonder direct een schuldgevoel te krijgen. De brokken zijn vrij van geraffineerde suikers.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 grote brokken |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Koeltijd | 2 uur 0 min |
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 2 uur 25 min |
Deze glutenvrije speculaasbrokken zijn ook zuivelvrij (vegan) en bevatten geen geraffineerde suiker. Je kunt in plaats van kokosbloesemsuiker eventueel ook dadels fijnhakken en als zoetmiddel gebruiken. Blijft het deeg wat droog? Voeg dan een klein beetje extra amandelmelk toe. Of juist wat extra meel, als het deeg te vochtig blijft. Zeker als je andere meelsoorten gebruikt, moet je een beetje op gevoel kijken of de hoeveelheid vocht goed is.
Speculaasbrokken zijn stiekem een beetje mijn guilty pleasure. Sowieso ben ik een sucker voor alle Sinterklaas lekkernijen; eigenlijk heb ik daar veel meer mee dan met populaire kerstrecepten. Heerlijk!